Petőfi Sándor est

"Az Apostol"

Pest, 1848. június-szeptember

ELŐADJA:
BORBÉLY SÁNDOR
BLAZSOVSZKY ÁKOS

Zene: Blazsovszky Ákos-21 gramm zenekar
Borbély Sándor 1972 őszén a győri Arrabona Amatőrszínház-ban 17 évesen, - szinte gyerekként -eljátszhatta Petőfi Sándor: Az Apostol című művében a főszerepet, Szilveszter szerepét, Benkő József rendezésében. Meghatározó élménye volt akkori életének. Most, immár 33 éve van a színészi pályán, ismét Petőfi e nagyszerű költeményét mutatja be. A darabban közreműködik a Blazsovszky Ákos, Borbély Sándor egykori tanítványa. Konzultáns az egykori darab rendezője Benkő József.
Petőfi e csodálatos műve dacára annak, hogy nem színpadra írt költeményt, még ma is sok mindent tud elmesélni a mai fiataloknak számára.
Egy 50-es éveiben járó értelmiségit, egy lázadó, de érzékeny, a műre fogékony 30-as fiatalembert látunk a színpadon, akik együtt fejtik meg Petőfi hajlíthatatlan etikai és erkölcsi tisztaságát, forradalmi lendületét, költői nagyságát felmutató művet. Reflektálnak a mai kor erkölcsi és politikai kérdéseire. Vitatkoznak, érvelnek egymással és közben a közönség, mint aktív befogadó és résztvevő megismeri Petőfi Sándor Az Apostol című művét.